Forfatter: aase.no

Første spadetak – ny førerhundskole

«Den nye førerhundskolen kommer til å være stedet du alltid vil vende tilbake til. Her blir du født, her går du på skolen, her får du din første romkamerat og her møter du den personen du vil elske mest av alle. Vi skal sørge for at du føler deg trygg, at du får i deg god og sunn man, nok søvn og hvile, og masse, masse kos« (Norges Blindeforbund)

Første spadetaket på Blindeforbundets nye førerhundskole ble utført som en fin seremoni med Ordfører i Ås kommune, representanter fra Blindeforbundet, Administrerende direktør og Eiendomssjef i NMBU, eiere av hovedentreprenør Byggfokus og representanter fra Aase Prosjekt. Blindeforbundet stilte også med en firbent representant fra de fremtidige brukerne av bygget.

Blindeforbundet trekker i seremonien frem det gode samarbeidet med Ås kommune og nærheten til veterinærhøyskolen, men også viktigheten av fokus på bærekraft i hele prosjektet og muligheten de fått til å gjenbruke materialer i bygget. Kartlegging av materialer som kan gjenbrukes og prosessen rundt er utført av Aase Gruppen gjennom Julie Lyslo Skullestad.

Den nye førerhundskolen skal ferdigstilles høsten 2021, og blir et flott bygg med fokus på bærekraft, gode arealer for hunder både ute og inne, en stor treningsbane og fantastiske naturområder rundt selve tomten.

Prosjektet er utviklet av Aase Gruppen i tett samarbeid med Blindeforbundet og Fabel Arkitekter. Prosjektleder fra Aase Prosjekt, Elise Geirdal Strandos, og byggeleder Morten André Moen har akkurat avsluttet en intensiv samspillsfase med valgte entreprenører og rådgivere, hvor fokus har vært på kvalitet, brukervennlighet og økonomi. Vi gleder oss nå til å få starte selve byggeprosessen.

Les flere artikler:

Kvinnedagen 2024

  8. mars markerer vi den internasjonale kvinnedagen og setter søkelyset på viktigheten av likestilling.   Byggebransjen har en kjent utfordri...
Se alle artikler