Forfatter: Aase.no

Aase og Seltor fornyer Akersgata-lokaler for Legeforeningen

SIGNERINGSMØTE: Legeforeningens generalsekretær Geir Riise, styreformann Hans Kristian Bakke ved Christiania Torv AS, konsernleder Stian Råmunddal i Seltor AS og senior prosjektleder Kjersti N. Gudmundsen i Aase Prosjekt AS under signeringsmøtet 25. juni.

Aase Prosjekt og Seltor starter i august arbeidet med full rehabilitering av Legeforeningens lokaler, uten å rive fasade i ærverdige Akersgata 2.

I sommer flytter Den norske legeforening midlertidig ut av Legens Hus i Akersgata 2. Etter full innvendig rehabilitering, overtar Legeforeningen lokalene 31. august i 2020 – hvor de da vil få dagslys helt ned til første etasje, under himling av glass i et innvendig atrium.

I går signerte byggherre Christiania Torv AS avtale med Seltor AS om totalentreprise på ombyggingsarbeidene. Signeringen fant sted i Aase Gruppens lokaler i Fyrstikkalleen, etter innledende møte med partene og en hyggelig prat over kaffe og marsipankake.

Akersgata 2 ble oppført i 1996 med Torstein Ramberg som utførende arkitekt, og ligger på Christiania Torv i utkanten av «kvartalsstrukturen». Aase Prosjekt AS er engasjert for prosjektledelse av utvikling og gjennomføring, samt byggherres representant (BHR) og SHA-koordinator i utførelsesfasen (KU).

– Det er spennende for oss å være med på ombyggingen av huset, som skal bli det nye «Legenes Hus». Lokalene skal tilfredsstille tiltakshavers fremtidige krav, ønsker og behov. Det har vært givende å få være med på utviklingen fra skissefasen og gjennom forprosjektfasen. Nå ser vi frem til å starte på gjennomføringsfasen, hvor planene skal realiseres til et godt resultat, i samarbeid med byggherre, leietaker og entreprenør, sier senior prosjektleder Kjersti N. Gudmundsen i Aase Prosjekt AS.

(Saken fortsetter under bildet)

SLIK SKAL DET BLI: Illustrasjonene er utarbeidet av Metropolis arkitektur og design AS, som har vært med helt fra starten av prosjektet i 2017.

Aase startet opp i skisseprosjektfasen, og skrev avtale i april 2018 på prosjekt- og byggeledelse fra skisseprosjekt til ferdigstillelse. Prosjektet hadde pågått med interiørarkitekter fra 2017. Under signeringsmøtet i går, var konsernleder Stian Råmunddal i Seltor klar på at det er på høy tid at lokalene pusses opp. Fra Seltor møtte også Thomas Willumstad og prosjektleder Jonny Fjeldstad.

– Det har vært et veldig godt forprosjekt. Vi gleder oss til å jobbe med Aase, som er seriøse og har et godt renommé. Dette er en spennende utfordring, og en veldig grei jobb med tanke på at ytre fasade ikke skal rives, sier Fjeldstad.

(saken fortsetter under bildet)

Klar for innsats: Prosjektleder Jonny Fjeldstad i Seltor AS

Da bygget var nytt i 1996, flyttet Legeforeningen inn. Med unntak av utskiftning av taket, er det ikke gjort større utbedringer der. Målet med oppussingen er å gi et mer funksjonelt og presentabelt hus for Legeforeningen: Et sted som medlemmene kan være stolte av, et bygg som inviterer til læring, samhandling, hygge, fest og en ny arbeidsdag.

  • Bygget består av åtte etasjer, hvor syv etasjer, takterrasser og tak er over gateplan og ett plan er under bakkenivå. Totalt areal for ombyggingen er ca. 8400 m2.
  • I første og andre etasje skal det etableres et nytt kurs og konferansesenter, samt kantine/restaurant/kaffebar i første etasje.
  • Videre oppover i bygget vil det bli kontorlokaler. Innvendig atrium skal åpnes opp ved fjerning av et dekke og det skal bygges et glasstak over med en interntrapp som forbinder første og fjerde etasje.
  • Særlig er det nødvendig å oppgradere det tekniske anlegget med tanke på å få bedre ventilasjon.

 

Legeforeningens generalsekretær Geir Riise, økonomidirektør Erling Bakken, HR-sjef Marte Baumann og Cecilie Bjørnstad Engblad, prosjektleder for ombyggingsprosjektet, var tilstede under signeringsmøtet.

 – Vi er glade for endelig å komme i gang! sier Geir Riise.

Akersgata 2 eies 50/50 av Sykehjelps- og pensjonsordningen for leger gjennom selskapet Christiania Torv AS, og Legeforeningen.

SLIK SKAL DET BLI: Illustrasjonene er utarbeidet av Metropolis arkitektur og design AS.

 

Les flere artikler:

Kvinnedagen 2024

  8. mars markerer vi den internasjonale kvinnedagen og setter søkelyset på viktigheten av likestilling.   Byggebransjen har en kjent utfordri...
Se alle artikler