Forfatter: Aase.no

Aase Gruppen inviterer næringslivet til Run For Pride

Den 13. juni inviterer Aase Gruppen, sammen med Fossum IF, næringslivet til Run for Pride på Fossum Stadion – en stafett til støtte for åpenhet og mangfold. Arrangementet er en ypperlig anledning for både små og store bedrifter til å vise sitt engasjement for Pride. Her kan alle delta, enten i konkurranseklassen eller trimklasse med og uten tidtaking. Det er tre ulike etapper i forskjellige distanser: 650m, 1000m og 1500m.

 

Bakgrunnen for løpet

Ideen har sitt utspring ifra fjorårets interne markering i Aase Gruppen av Pride-måneden.

I Aase jobber vi kontinuerlig med kulturbygging og samhold via sosiale arrangementer. Idéen til Run for Pride kom under Pride-måned i fjor, fra en av våre unge, dyktige medarbeidere. Vi synes idéen var så kul, at vi ønsket å spinne videre på den, og lage et arrangement for hele næringslivet, sier adm.dir. Kristian Reinertsen. 

Åshild Råheim har videre tatt prosjektledelsen for Pride planleggingen.

Vi ønsker å sette søkelyset på mangfold og bevissthet om Pride i næringslivet, og samles til et hyggelig arrangement hvor vi står (eller i dette tilfellet løper) sammen for et åpent og inkluderende næringsliv, sier prosjektleder i Aase, Åshild Råheim.

 

 

Målet er at det skal bli enda større

Målet er å få med så mange som mulig til å løpe for pride. I den forbindelse har Aase Gruppen involvert Oslo Pride, i håp om å nå ut til enda flere på lang sikt.

Oslo Pride ble invitert inn i dialogen rundt arrangementet, og selv om det kom for sent i gang til at det kunne bli en del av det offisielle programmet i år, har de kommet med gode innspill, som forhåpentligvis kan danne grunnlag for et tettere samarbeid senere. Tanken er at dette er starten på noe som kan leve videre på sikt, så derfor har vi prøvd å gjøre et godt grunnarbeid, fortsetter Råheim. 

 

 

Gjennomtenkt design og identitet

Bureau har vært ansvarlig for designet og identiteten til Run For Pride. Vi snakket med daglig leder Lise Schelvan i Bureau om forespørselen fra Aase Gruppen:

Da Aase kom til oss med denne idéen var vi selvfølgelig kjempeglade for å kunne hjelpe med utviklingen av den. Dette føltes umiddelbart ut som noe man fikk god energi av, og noen ganger er akkurat denne typen positive overskuddsprosjekter det man trenger i hverdagen, sier Lise Schelvan i Bureau.

Vi er stolte over identiteten vi har utviklet sier designer Andreas Skilhagen og Snorre Martinsen. Det var viktig for oss at dette var umiddelbart forståelig som en stafett, og selvfølgelig at løpet var nettopp en Pride-markering. Illustrasjonen er tegnet av Jon Arne Berg (ByHands). Den ble utviklet på et tidligere tidspunkt, men er justert litt til vår bruk. Vi føler oss veldig heldige som har fått lov til å bruke den, for til denne oppgaven er den helt perfekt, sier Skilhagen.

 

 

Mer om løpet og engasjementet

Deler av deltagersummen går til Oslo Pride, gjennom at alle som deltar får tildelt Pride-armbånd. Og takket være engasjementet til Fossum IF klarer vi å få dette «up and running» på rekord tid. Deres elitelag i langrenn og skiskyting, Fossum Elite, står for arrangementet og gjennomføringen

Det er jo et element av dugnadsarbeid i dette, så det er utrolig gøy å se hvor mange engasjerte mennesker som jobber på for å skape de best tenkelige rammene rundt arrangementet.Arrangementet på Fossum Stadion kommer til å bli en fargerik ettermiddag med massevis av løpeglade deltagere, sier Råheim.

Korte fakta om løpet:

  • Dato: 13. juni 2024
  • Sted: Fossum Stadion
  • Rute: Tre etapper – 650, 1000 og 1500 m.
  • Hvem er dette for: Alle i næringslivet!
  • Les mer om løpet på hjemmesiden til Run For Pride.

 


Mer om Aase Gruppen 

Aase ble etablert av Elisabeth Aase, ingeniør og tømmermester i 1991. De teller 58 ansatte Selskapet er sertifisert Great Place to Work, og jobber systematisk med en bedriftskultur som har rom for alle. Uansett hvem de elsker. 

 

Les flere artikler:

Kvinnedagen 2024

  8. mars markerer vi den internasjonale kvinnedagen og setter søkelyset på viktigheten av likestilling.   Byggebransjen har en kjent utfordri...

Oslo Atrium

Oslo Atrium, plassert i Dronning Eufemias gate 6A i Bjørvika, står i begynnelsen av en bemerkelsesverdig transformasjon. Dette ombyggingsprosjektet...
Se alle artikler